Energiatakarékos faházak

Miért építsen könnyűszerkezetes faépületet?

Amikor elhatározza valaki, hogy házat épít, a funkción kívül első gondolatként merül fel az a kérdés, hogy milyen építési technológiával építsen? Ilyenkor több szempontot is vizsgálni kell! Nem akarok összehasonlító elemzést végezni, mert minden ember esküszik valamire. Ezen az oldalon néhány mondatban ismertetném a könnyűszerkezetes építési mód előnyeit - eloszlatva néhány tévhitet is-, ami remélhetőleg segít Önnek, Önöknek a döntés meghozatalában:


1. Gyorsaság: vitathatatlanul az egyik leggyorsabb építési mód. Mi az erdélyi telephelyünkön jó minőségű faanyagból előkészítjük, majd a helyszínen fel is építjük az Ön házát a megadott tervek alapján. Apropó terv: szinte minden egyedi igényt kielégít az építész tervezőgárdánk, amely szükség esetén kibővül szakági tervezőkkel, tehát akár komplett kiviteli tervet is tudnak készíteni. Nem készítünk típusterveket, mindenkinek egyéni elképzelései alapján készül el a terv, nem akarunk egy sablont ráerőltetni senkire. A kivitelezési idő ezzel a technológiával 60-90 nap, mérettől és szervezéstől függően.

2. Környezetbarát, energiatakarékos technológia: az épület tartó - vázszerkezete fenyő palló és gerenda, ami az erdők újratelepítésével megújuló, újratermelődő anyag. Az építési területen minimális építési hulladék keletkezik. Maga az épület is rendkívül környezetbarát, mivel nagyon alacsony a fűtési, üzemeltetési költsége. Itt álljunk meg egy szóra! Egy dolog felépíteni egy házat, és egy másik, évtizedeken át üzemeltetni. Ha kiszámoljuk egy épület élettartamára vetítve, akkor az üzemeltetési költség lényegesen meghaladja a kiviteli költséget. Egy mondattal összegezve: a legjobb befektetés jelenleg az energiatakarékos épület építése,mely minimálisra szoríthatja a rezsiköltségeket.

3. Tűzvédelem: kis helyi tüzekkel szemben (gázon felejtett étel, karácsonyfatűz stb.) a könnyűszerkezetes ház gipszkarton borítása megvédi a tartószerkezetet, ugyanis anyagtípustól, vastagságtól és rétegszámtól függően 20-40 perc tűzgátlást biztosít. A vázszerkezetet kitöltő ásványi anyagú hő- és hangszigetelések amúgy sem éghetőek, tűz hatására sem csöpögnek. A falak rendkívül jól ellenállnak a tűznek, az ÉMI- vizsgálat során 1100 fokon égetve a magyar tűzállósági követelményt messze túlteljesítették.

4. Földrengésbiztosság: Ugyan hazánk nem tartozik a földrengés szempontjából veszélyeztetett országok közé, de azért érdemes megjegyezni, hogy a szerkezet kialakításának jellege (csuklós szerkezeti kapcsolatok, rugalmasság) sokkal biztonságosabb szerkezet, mint egy hagyományos falazott technológiával épült épület.

5. Időtállóság: Tudni kell, hogy a faanyag, megfelelően védett környezetben akár több száz évig is megbízhatóan megtartja a fizikai tulajdonságait. Jelen esetben a megfelelően kialakított rétegrendekkel ez a feltétel teljesülhet, mivel a szerkezeteinkbe, csak válogatott, kiváló épületfa minőségű egészséges faanyagot építünk be.

Kapcsolat

Vedd fel a kapcsolatot velünk:

+36 70 - 774 8050